reklame for Sheiken Bowling
Menu
Magnus Carlsen var irritert på seg selv etter parti nummer to tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ristet av seg frustrasjonen og utliknet

Magnus Carlsen kom skjevt ut i duellen mot Ian Nepomnjasjtsjij i onlineturneringen i sjakk tirsdag. Så slo han tilbake, og etter tre partier er det uavgjort.

Av NTB | 28.04.2020 18:32:32

Sport: Både den norske verdensmesteren og Nepomnjasjtsjij har halvannet poeng etter tre av fire hurtigsjakk-partier. Blir det remis der, går kampen til armageddon-avgjørelse.

Duellen mot Nepomnjasjtsjij kunne knapt startet verre for Carlsen. Med hvite brikker havnet 29-åringen raskt på defensiven i det første partiet og klarte aldri å utjevne stillingen. Dermed gikk Nepomnjasjtsjij i en tidlig ledelse.

Parti nummer to ble så en berg-og-dalbane av sjeldent merke. Carlsen var en periode ille ute og så ut til å være på vei mot et nytt tap, men snudde stillingen og sto plutselig til klar seier. Så fulgte en grov feil 29-åringen oppdaget umiddelbart etter å ha gjort trekket.

Den ga Nepomnjasjtsjij en vei inn igjen i partiet, som til slutt endte i remis.

I parti nummer tre hadde Carlsen tilsynelatende langt bedre kontroll hele veien og tok til slutt en sikker seier.

Tirsdagens oppgjør mot Nepomnjasjtsjij er for nordmannen en sjanse til å komme tilbake på vinnersporet etter søndagens overraskende tap for nederlandske Anish Giri.

Carlsen avslutter de innledende rundene i Magnus Carlsen Invitational mot Ding Liren torsdag.

Den samlede premiesummen i Magnus Carlsen Invitational er på formidable 2,55 millioner kroner. Vinneren stikker av med rundt 700.000 kroner.

Turneringen avsluttes 3. mai.

Kroppsspråket i sekundene som fulgte sa det meste om følelsene som raste rundt i verdensmesterens kropp. En åpenbart forbannet Carlsen slo flere ganger oppgitt ut med armene over egen bommert.

De fire beste spillerne går deretter til semifinale. Videre avsluttes turneringen med kamp om 3.-plass og finale.

(©NTB)

Flere nyheter: