Menu
Magnus Carlsen møter Ding Liren lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Carlsen på defensiven etter grov tabbe i semifinalen

Magnus Carlsen gjorde en stor feil og tapte det andre partiet i semifinaleduellen mot Ding Liren i egen onlineturnering lørdag.

Av NTB | 02.05.2020 17:32:38

Sport: Dermed har kinesiske Ding halvannet poeng mot Carlsens halve i kampen om finalebilletten i Magnus Carlsen Invitational når to av lørdagens fire hurtigsjakkpartier er unnagjort.

Carlsen innledet duellen med hvite brikker. Den norske verdensmesteren spilte kreativt og skaffet seg etter hvert et overtak i åpningspartiet, men Ding forsvarte seg usedvanlig godt. Etter 48 trekk måtte Carlsen innse at han ikke fant noen måte å kunne trenge gjennom Dings festning. Dermed ble spillerne enige om remis.

I parti nummer to ble det innledningsvis gjort trekk i høyt tempo, uten at noen av spillerne gjorde store feil av den grunn. Stillingen var lenge jevn, men etter hvert satte Ding et visst press på den norske verdensmesteren.

Carlsen har slitt i sine siste møter med Ding og fikk stryk av kineseren så sent som torsdag. Nordmannen var klar for semifinale allerede foran duellen med kineseren, men tapte tre av fire partier.

Lørdag har han altså muligheten til å ta revansj. Ding er samtidig ubeseiret så langt i turneringen.

Skulle det stå uavgjort etter fire partier, fortsetter semifinalen i Magnus Carlsen Invitational med to partier med lynsjakk.

Den totale premiesummen i Magnus Carlsen Invitational er 2,55 millioner kroner. Vinneren får rundt 700.000 kroner.

Finales spilles søndag.

Etter å ha tenkt i mer enn fire minutter på et trekk gjorde Carlsen en kjempebrøler med et dronningtrekk. Etter at Ding hadde gjort sitt neste trekk innså nordmannen feilen og ga opp partiet. Carlsens kroppsspråk var ikke til å ta feil av. 29-åringen var særdeles frustrert.

Hikaru Nakamura er klar for finale i Magnus Carlsen Invitational etter at han slo Fabiano Caruana i en dramatisk semifinale fredag. Avgjørelsen falt da Caruana gjorde en grov feil i det første lynsjakkpartiet i omspillet.

(©NTB)

Flere nyheter: