Menu
Magnus Carlsen er i klar ledelse i Norway Chess etter sju strake seirer. Seks av dem er kommet i armageddon. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Carlsen overrasket i armageddon og vant igjen

Magnus Carlsen forsvarte ledelsen i Norway Chess med seier i et underholdende armageddon-parti mot Wesley So onsdag.

Av NTB | 12.06.2019 20:04:46

Sport: Etter et helt udramatisk langsjakkparti klinket Carlsen til med storspill og en real overraskelse da duellen skulle avgjøres i armageddon.

Den norske verdenseneren valgte en åpning som forbauset sjakkjennerne, ettersom han spilte svært aggressivt med svart til tross for at remis i armageddon holder til seier for spilleren med svarte brikker.

Carlsen selv forklarte seieren med at So ikke klarte å følge opp sin offensive åpning.

– Han gjorde som han skulle med å spille noe skarpt og ambisiøst i åpningen. Men du må følge det opp med å spille bra også, sa Carlsen til TV 2.

I TV 2s studio var stormesterne Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein forbauset av Carlsens offensive spill. Samtidig ga de So det glatte lag for måten han ble utspilt av verdenseneren på.

Carlsen fikk spørsmål om han tror motstanderne frykter nordmannen såpass mye i armageddon at de blir stresset.

– Kanskje litt. De føler kanskje at de må gjøre noe spesielt for å slå meg, svarte han.

I armageddon får vinneren 1,5 poeng og taperen 0,5 poeng. Carlsen leder nå storturneringen i Stavanger med 11 poeng, og hans nærmeste utfordrer, armeneren Levon Aronian, har 9 poeng.

Torsdag skal Magnus Carlsen spille med hvite brikker mot Yu Yangyi fra Kina. Med seier der vil han langt på vei ha avgjort Norway Chess allerede før den siste runden som spilles fredag.

– Jeg er veldig, veldig sugen på å vinne det partiet. Det sier seg selv, sier Carlsen.

So lot seg ikke umiddelbart vippe av pinnen, men med dårlig tid gjorde han en grov tabbe. Dermed ble det umulig for amerikaneren å vinne.

Carlsen har vunnet samtlige sju partier så langt i Norway Chess, og han har særlig imponert i armageddon, der seks av seierne har kommet.

(©NTB)

Flere nyheter: