reklame
Menu
Sjakkspiller Magnus Carlsen er klar for kvartfinale. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Carlsen overbeviste og suste til kvartfinale

Magnus Carlsen løftet kvaliteten på eget spill og er kvalifisert for kvartfinale i Chess Masters. Turneringen inngår i hans egen Magnus Carlsen Chess Tour.

Av NTB | 22.06.2020 20:49:12

Sport: Kvartfinaleplassen var klar allerede i forkant av mandagens avsluttende parti i det innledende gruppespillet mot russeren Vladislav Artemjev.

Med hvite brikker skaffet Carlsen seg raskt et overtak i stillingen mot Artemjev, og deretter lot han aldri russeren få sjansen til å komme på offensiven. Samtidig maktet ikke Carlsen selv å sette inn noe avgjørende angrep, og dermed ble det remis.

Det betyr at den norske verdensmesteren endte det innledende gruppespillet på seks poeng. Det er like mange som Artemjev og holder lenge til avansement til utslagsrundene.

Russiske Artemjev har vært en positiv overraskelse så langt i turneringen.

I partiet mot Grisjtsjuk ble Carlsen overrasket av en uventet åpningsvri fra russeren. Det satte den norske verdensmesteren på prøve, men Carlsen reddet seg inn til et halvpoeng.

I det fjerde partiet viste så 29-åringen fra Lommedalen gnistrende sjakk. Det ga en overbevisende seier mot Daniil Dubov, før avslutningen ga remis mot Artemjev.

Carlsen kom til mandagens partier med 2,5 av fem mulige poeng etter lørdagens innledning. Der slo han Harikrishna, mens det ble tap for Dubov. Partiene mot Nakamura, Grisjtsjuk og Artemjev endte alle i remis.

Carlsens gruppe er nå ferdige med sine partier.

Tirsdag skal de seks spillerne i gruppe B i aksjon for å avgjøre hvem av dem som går til kvartfinale. Maxime Vachier-Lagrave og Anish Giri leder an etter første dag.

Chess Masters er den tredje turneringen i Magnus Carlsens sommerturné.

Kvartfinalene innledes torsdag.

Carlsen innledet mandagens økt med seier mot amerikanske Hikaru Nakamura. Deretter fikk han litt hodebry mot både indiske Pentala Harikrishna og russiske Aleksandr Grisjtsjuk. Begge partiene endte til slutt med remis.

Chess Masters inngår i Magnus Carlsen Chess Tour. Det gjennomføres innledende gruppespill i to grupper à seks spillere, der alle møtes innbyrdes to ganger. Spillformen er hurtigsjakk.

(©NTB)

Flere nyheter: