Menu
Magnus Carlsen sikret ledelsen i Norway Chess med armageddon-seier over Vishy Anand søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen-nedtur i Norway Chess – tapte for Anand etter armageddon

Magnus Carlsen sikret ett poeng med remis mot Vishy Anand i klassisk sjakk, men røk i armageddon søndag. Dermed er Anand i ensom ledelse i Norway Chess.

Av NTB | 05.06.2022 21:30:54

Sport: Både Anand og Carlsen sto med 8,5 poeng i toppen foran søndagens duell. Der fikk Carlsen det tøft med svarte brikker mot VM-rivalen fra 2013 og 2014.

Han var på vei mot en tapt stilling i klassisk sjakk, men klarte å redde inn remis.

– En fantastisk forsvarsinnsats av Magnus. Helt ærlig var det skuffende spill av Anand, konkluderte TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

Anand plukket et halvt poeng mer enn Carlsen ved å vinne i armageddon. Det er også differansen mellom dem når fire runder gjenstår. Inderen topper alene på 10 poeng.

– Det var en helt elendig dag. Jeg synes han kjemper hardt i armageddon, men jeg har en typisk stilling jeg ikke skal tape. Jeg må i hvert fall være glad for å ta med meg ett poeng i dag, det kunne godt blitt null. Jeg får nullstille til i morgen, sa Carlsen til TV 2.

Som Carlsen fikk Tari slite med å forsvare seg tidlig i sitt parti, men nordmannen klarte å vende til seier takket være dårlig tidsforbruk fra Wang.

– Den seieren her er ikke en av mine fineste, men i sport er resultatet det viktigste. Jeg vant mot en veldig sterk spiller. Jeg kom dårlig fra åpningen, men jeg synes jeg kjempet bra. Da han begynte å få dårlig tid, og jeg satte press på ham, kollapset han, sa Tari.

Han lå helt sist før partiet mot Wang. Med tre poeng klatret han fra 10.- til 7.-plass i kamp med spillere som har langt bedre ranking enn ham. I klassisk sjakk står Tari med én seier, ett tap og tre remis i årets Norway Chess. Det er han godt fornøyd med.

– Når du spiller mot topp 10-spillere, og har 50 prosent, så er jo det utrolig bra.

Stormesteren fra Aserbajdsjan blir ingen enkel oppgave. Mamedyarov slo Wesley So etter armageddon søndag. De deler tredjeplassen med 8,5 poeng.

– Jeg var ikke på nivå i dag, så jeg må skjerpe meg, sa Carlsen foran mandagens parti.

Tari skal da spille med svarte brikker mot So. Dagen etter møtes Carlsen og Tari til norsk duell. Carlsen har vunnet Norway Chess tre ganger på rad.

Bedre gikk det for Aryan Tari, som sikret sin første seier i turneringen søndag. Han sikret tre poeng i et jevnt parti med hvite brikker mot kinesiske Wang Hao.

Norway Chess avsluttes 10. juni og fortsetter mandag. Da spiller Carlsen med hvite brikker mot Shakhriyar Mamedyarov.

(©NTB)

Flere nyheter: