Menu
Magnus Carlsen foran dataskjermen i Champions Chess Tour i fjor høst. Foto: Torstein Bøe / NTB

Carlsen-nedtur i Champions Chess Tour – misset turneringsseier

Magnus Carlsen måtte slå Shakhriyar Mamedyarov for å være sikret en femte strake turneringsseier i Champions Chess Tour. Det endte i stedet med tap.

Av NTB | 28.04.2022 20:46:03

Sport: Verdensmesteren kom til kort over tre hurtigsjakkpartier mot aserbajdsjanske Mamedyarov. Carlsen kjempet seg til remis med svarte brikker i det første, men så fulgte to nederlag på rappen.

Dermed var det ingen vei tilbake. Mamedyarov vant duellen 2,5-0,5 og nektet sin norske rival å ta hjem sammenlagtseieren i årets tredje tourturnering.

Carlsen havnet bakpå da hans storoffensiv straffet seg i det andre partiet. Han øynet en seierssjanse etter lenge å ha vært i trøbbel. Tapet var et faktum etter 65 trekk.

Nå måtte Carlsen vinne to partier på rad for å berge seier og trepoengeren som ville gjort ham til turneringsvinner. Det skulle raskt vise seg å bli en umulig oppgave.

Magnus Carlsen ledet med 12 poeng foran avslutningsdagen. Han var à poeng med den indiske 16-åringen Rameshbabu Praggnanandhaa.

Turneringen var den første av tre med majorstatus på årets tour. Her er utslagsfasen fjernet, og spilleren med flest poeng etter sju runder kåres til vinner.

Carlsen sto med fire strake turneringstriumfer i Champions Chess Tour før konkurransen i Nydalen i Oslo. Der var samtlige åtte deltakere samlet, men spilte likevel digitalt.

(©NTB)