Menu
Magnus Carlsen greide ikke å ta seg til finalen i årets Speed Chess Championship. Foto: Heiko Junge / NTB

Carlsen mistet grepet og tapte Speed Chess-semifinalen

Magnus Carlsen fikk en pangstart, men ble deretter satt på plass av Maxime Vachier-Lagrave i finalejakten i Speed Chess-turneringen.

Av NTB | 11.12.2020 22:08:04

Sport: Semifinalen endte med norsk 11-13-tap.

Dermed skal franske Vachier-Lagrave møte USA-stjernen Hikaru Nakamura i lørdagens finaleduell i onlinekonkurransen.

Med to strake seirer åpnet Carlsen semifinalen på strålende vis. Da var det nok få som spådde det som skulle komme.

– I dag følte jeg meg ikke i form i det hele tatt. Jeg klarte å vinne noen partier i starten selv om jeg ikke spilte bra. Det virket som Maxime fikk mer og mer selvtillit, og jeg skjønte tidlig at dette kunne bli tøft, sa Carlsen i et intervju med arrangøren etter nederlaget.

Vachier-Lagrave utlignet på direkten til 2-2. Med det var han på offensiven og vant 4,5-3,5 i den første bolken, som besto av 90 minutter med lynsjakk.

Carlsen greide aldri å komme på fote igjen. Han tapte med samme sifre da semifinalistene spilte 60 minutter rask lynsjakk.

– Jeg spilte noen skikkelig dårlige partier i noen av tapene mine. Så alt i alt var jeg ikke i nærheten i dag, og det ble en fullt fortjent seier til Maxime, sa Carlsen.

Speed Chess Championship omtales som den mest prestisjetunge nettbaserte lynsjakkturneringen i sjakksirkuset. Carlsen vant turneringen i 2017, mens Nakamura har vunnet de to siste årene.

Carlsen ante derimot tidlig at det kunne bli en stri fredagskveld.

Verdensmesteren fra Lommedalen lyktes bedre i bullett-runden som varte i en halvtime, men han plukket bare like mange poeng (fire) som sin motstander over åtte partier.

(©NTB)

Flere nyheter: