Menu
Magnus Carlsen foran dataskjermen i Champions Chess Tour i fjor høst. Foto: Torstein Bøe / NTB

Carlsen misset ny turneringsseier: – Hadde ingenting å gi

Magnus Carlsen måtte slå Shakhriyar Mamedyarov for å ta en femte strake sammenlagttriumf i Champions Chess Tour. Det endte i stedet med tap.

Av NTB | 28.04.2022 21:15:50

Sport: Verdensmesteren kom til kort over tre hurtigsjakkpartier mot aserbajdsjanske Mamedyarov. Carlsen kjempet seg til remis med svarte brikker i det første, men så fulgte to nederlag på rappen.

Dermed var det ingen vei tilbake. Mamedyarov vant duellen 2,5-0,5 og nektet sin norske rival å ta hjem sammenlagtseieren i årets tredje tourturnering.

– Det er mildt å omtale dette som en tøff dag. Han spilte bra og satte meg under press, mens jeg hadde ingenting å gi, sa Carlsen i et Chess24-intervju vist på TV 2.

– Jeg burde spilt bedre, men det er ikke lett når motstanderen spiller så bra. Dagens prestasjon var ikke god nok.

Carlsen havnet bakpå da hans storoffensiv straffet seg i det andre partiet. Han øynet en seierssjanse etter lenge å ha vært i trøbbel. Tapet var et faktum etter 65 trekk.

Nå måtte Carlsen vinne to partier på rad for å berge seier og trepoengeren som ville gjort ham til turneringsvinner. Det skulle raskt vise seg å bli en umulig oppgave.

Sammenlagtseieren gikk til Jan-Krzysztof Duda fra Polen. Duda vant sin siste match og nådde 14 poeng. Vietnameseren Le klarte bare remis i sitt siste parti, og da kunne han ikke vinne sammenlagt, men etter omspill ble det 2.-plass på ham. Magnus Carlsen avsluttet dermed turneringen med 3.-plass i sammendraget.

Turneringen er den første av tre med majorstatus på årets tour. Her er utslagsfasen fjernet, og spilleren med flest poeng etter sju runder kåres til vinner.

Carlsen sto med fire strake turneringstriumfer i Champions Chess Tour før konkurransen i Nydalen i Oslo. Der var samtlige åtte deltakere samlet, men spilte likevel digitalt.

Han utdypet at han de siste dagene har følt seg piggere, men torsdag var kroppen tappet for energi.

Magnus Carlsen ledet med 12 poeng foran avslutningsdagen. Han lå likt med den indiske 16-åringen Rameshbabu Praggnanandhaa, som også spilte seg ut av tittelkampen ved å tape for Nederland-profilen Anish Giri. Det gjorde han med samme sifre som Carlsen.

(©NTB)

Flere nyheter: