Menu
Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen med seiersrekke i sjakk-VM – rykker nærmere mulig ny tittel

Magnus Carlsen holder seg på toppen i gullkampen i lynsjakk-VM etter tre seirer på rad. Det gjenstår tre partier for nordmannen som leder.

Av NTB | 30.12.2022 12:04:58

Sport: Titteljakten er fortsatt åpen etter at amerikanske Hikaru Nakamura (ledet etter første dag) har gitt fra seg noe av initiativet i turneringen fredag, men Carlsen er med helt oppe i teten etter 18 av 21 runder. Nordmannen har et overkommelig program igjen i turneringen.

Carlsen har 14 poeng mot Nakamuras 13.

Carlsen tapte på tid mot Jan Nepomnjasjtsjij i sitt tredje parti i dag. Det ble fulgt opp med seier mot Vincent Keymer, og da spilte Carlsen med hvite brikker. Så ventet et oppgjør mot Caruana med svarte norske brikker.

Madaminov Mukhiddin (Usbekistan) var neste motstander for Carlsen, og det endte med ny norsk seier.

Carlsen avsluttet første spilledag torsdag med fem strake remis og oppnådde ni poeng etter tolv partier.

– Jeg har fått sovet ok. Jeg er fornøyd med medalje i dag, men målet er å gå for gull, sa Carlsen til NRK før partiet med Rapport.

Det ble et meget uvanlig parti der det svingte veldig. Sjakkpila hos NRK hoppet fra side til side i et høyt tempo. – Det er nesten historiske svingninger, sa en nesten ekstatisk NRK-ekspert Torstein Bae.

– Det er helt sykt. Det er kanskje det villeste og morsomste partiet jeg har spilt, sa Carlsen til NRK etter Rapport-partiet.

Onsdag vant Carlsen VM-tittelen i hurtigsjakk.

(©NTB)

Flere nyheter: