Menu
Magnus Carlsen spilte igjen foran et fysisk brett lørdag. Her er han fra Norway Chess i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen med pangstart i prestisjetung turnering

Magnus Carlsen åpnet Wijk aan Zee-turneringen på best mulig måte. Lørdag vant han med hvite brikker mot Alireza Firouzja.

Av NTB | 16.01.2021 21:53:04

Sport: Konkurransen er den første for Carlsen over et fysisk brett siden Norway Chess i høst.

Carlsen tok en sjanse og vant på åpningsdagen i Wijk aan Zee i Nederland. Firouzja måtte til slutt gi opp etter flere gode trekk fra den norske verdensmesteren.

– Det var egentlig en typisk førsterunde-dag. Jeg tenkte for mye og tok for store sjanser. Heldigvis ble han litt som i Stavanger, og ble fryktelig nervøs. Det ble det som reddet meg, sa Carlsen til TV 2.

Han sikter til Norway Chess-avslutningen, der iranske Firouzja gjorde en uforståelig feil i sluttspillet.

– Det var en av grunnene til at jeg valgte å gamble litt tidligere, men jeg hadde ikke tenkt å gå så langt. Jeg tok altfor stor risiko, forklarte 30-åringen og la til:

– Man skal helst sitte med risiko med mye å vinne, men her følte jeg at jeg tok masse risiko. Fortsatt med en del å vinne, men det regnestykket går nok ikke opp.

Norge har med to spillere i Nederland. Tidligere juniorverdensmester Aryan Tari tapte for hjemmehåpet Anish Giri med svarte brikker.

Søndag spiller Carlsen med svarte brikker mot David Antón fra Spania, mens Tari skal møte polske Radoslaw Wojtaszek.

Fabiano Caruana er regjerende mester i den prestisjetunge turneringen.

(©NTB)

Flere nyheter: