reklame
Menu
Magnus Carlsen under VM i Fischersjakk sist år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Carlsen med matchball mot Vachier-Lagrave etter knallkamp

Etter to lovende kamper som begge endte i remis, ble det seier i det tredje partiet for Magnus Carlsen over Maxime Vachier-Lagrave i fredagens onlineturnering.

Av NTB | 24.04.2020 18:18:06

Sport: Etter friske takter i begge de to første partiene, først med hvite brikker og deretter med svarte, vant Magnus Carlsen med hvite brikker i det tredje partiet.

Med minimum remis i det fjerde partiet blir det seier for Carlsen mot hans franske kamerat.

Carlsen storspilte i det tredje partiet og avgjorde allerede etter 32 trekk.

– Vachier-Lagrave bare ga opp, sa Jon Ludvig Hammer i TV 2s sending.

– Veldig kreativt, fulgte Hans Olav Lahlum opp om Carlsens spill.

Seieren i det tredje partiet lå litt i kortene, for Carlsen hadde spilte bra i begge de to første partiene også selv om det ble remis i begge.

Carlsen tok kommandoen og regjererte i begge de to første partiene, men franskmannen rodde seg i land med godt forsvarsspill.

I det tredje partiet klarte han ikke det, og verdens beste sjakkspiller beviste igjen hvorfor han topper verdensrankingen.

Magnus Carlsen slo verdenstoer Fabiano Caruana (USA) 3–1 i forrige kamp. I de to første kampene ble det seier over Hikaru Nakamura (USA) og Alireza Firouzja (Fide).

Hver duell består av fire hurtigsjakkpartier. Ved uavgjort kåres en vinner gjennom armageddon. De fire beste etter grunnspillet går til semifinaler.

(©NTB)

Flere nyheter: