Menu
Magnus Carlsen møtte iranske Alireza Firouzja i 2. runde i sjakkturneringen Norway Chess tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Carlsen måtte ha armageddon for å slå 17-åring

Magnus Carlsen klarte ikke å slå iranske Alireza Firouzja i Norway Chess-turneringen etter ordinær tid. Etter remis avgjorde han derimot i armageddon.

Av NTB | 06.10.2020 21:53:15

Sport: Dermed står Carlsen med tre poeng etter to spilte partier i turneringen.

Nordmannen hadde hvite brikker, og det iranske stjerneskuddet Alireza Firouzja hadde svart.

Nordmannen hadde hvite brikker mot det iranske stjerneskuddet Alireza Firouzja. Etter remis måtte det hele avgjøres i armageddon. Med hvite brikker måtte Carlsen vinne, mens Firouzja klarte seg med remis. Han tapte derimot ta tiden hans gikk ut.

Svært sterkt gjort av Carlsen som lå meget dårlig an gjennom det meste av armaggedonpartiet.

– Hva skal jeg si. Jeg bare forsøkte å holde partiet levende. Jeg så etter hvert at jeg hadde en sjanse på å ta ham på tid, sa Carlsen etter seieren til TV 2.

– Han hadde utspilt meg i partiet, men så måtte han ta noen tenkepauser. Han er rask på nettet, men ikke så rask over brettet, slo Carlsen fast.

Nordmannen hadde initiativet i partiet fram til sitt 15. trekk. Da viste sjakk-computeren et overtak for iraneren. Carlsen ville tidlig bytte av dronninger for så å starte sluttspillet. Det er en del av spillet som er Carlsens beste. Dette ville ikke 17-åringen være med på.

Etter at Carlsen ikke utnyttet sitt overtak senere i partiet ble spillerne enige om remis etter 48 trekke. Dermed måtte man i armageddon for å få en avgjørelse.

Carlsen slo armenske Levon Aronian etter remis og armageddon i 1. runde.

De to andre spillerne i turneringen i Stavanger er amerikanske Fabiano Caruana og polske Jan-Krzysztof Duda. Den duellen vant Fabiano Caruana, og med seks poeng totalt er Caruana i solid ledelse etter to runder.

Onsdag blir det et norsk møte i Stavanger hvor den regjerende verdensmesteren møter Tari med svarte brikker.

I turneringen er det 3 poeng for seier og 1,5 poeng for seier i armageddon. Remis gir 1 poeng.

Carlsen tapte for 17-åringen i en nett-turnering i lynsjakk i april, og spilleren som er bosatt i Frankrike skapte også problemer for Carlsen under hurtigsjakk-VM i fjor.

Aryan Tari møtte nevnte Aronian med svart tirsdag og var i det gavmilde hjørner. Han ga armeneren en flott 38-årspresang med å la seg beseire etter 48 trekk.

(©NTB)

Flere nyheter: