fbpx
Menu
Magnus Carlsen leverer skuffende spill i hurtig- og lynsjakkturneringen i USA og er langt bak lederen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Carlsen langt fra sitt toppnivå i USA

Magnus Carlsen imponerer heller ikke i lynsjakkdelen av turneringen i St. Louis. Det er blitt to seirer og tre tap på de sju første partiene tirsdag.

Av NTB | 13.08.2019 23:35:13

Sport: Carlsen spilte ikke sin beste hurtigsjakk og var hele fem poeng bak ledende Maxime Vachier-Lagrave etter de to første dagene av turneringen. Han måtte nøye seg med åtte poeng av 18 mulige på de ni hurtigsjakkpartiene og mistet førsteplassen på rankingen i hurtigsjakk for første gang siden 2015.

Han slo imidlertid Vachier-Lagrave, og Carlsen innledet lynsjakken ved å slå franskmannen igjen etter godt spill. Det skulle ikke bli starten på noen opphenting. I neste parti ble det tap da Sergej Karjakin vendte partiet mot slutten og seiret etter 65 trekk.

I dagens tredje parti gjorde Carlsen kort prosess med Shakhriyar Mamedyarov, som ga seg etter bare 27 trekk, men i neste parti ble han utspilt av Ding Liren og tapte etter 55 trekk. Etter å ha spilt remis mot Fabiano Caruana ble verdensmesteren utspilt også av den andre kineseren, Yu Yangyi, som vant etter 30 trekk.

I neste parti ble det remis mot amerikanske Leinier Dominguez Perez, deretter også mot formsterke Levon Aronian.

Alle møter alle i lynsjakk både tirsdag og onsdag, slik at Carlsen skal spille ni partier hver av dagene.

Richard Rapport er motstander i dagens siste parti.

Aronian leder turneringen med 17 poeng, et halvt foran Vachier-Legrave og 5,5 foran Carlsen, som har bare tre spillere bak seg på lista.

Etter lyn- og hurtigsjakkturneringen som avsluttes onsdag starter Sinquefield Cup, som også inngår i Grand Chess Tour, lørdag. Også den turneringen spilles i St. Louis, og da handler det om langsjakk.

(©NTB)

Flere nyheter: