reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Magnus Carlsen imponerte mot iransk sjakkprofil mandag. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen knuste tidligere juniorverdensmester – klar for kvartfinale

Magnus Carlsen utklasset iranske Parham Maghsoodloo i åttedelsfinalen i sjakkturneringen Speed Chess Championship mandag.

Av NTB | 02.11.2020 21:53:00

Sport: Dermed er 29-åringen kvalifisert for de kommende kvartfinalerundene. Oppgjøret endte 24-5 i Carlsens favør.

Den norske verdensmesteren innledet duellen mot Maghsoodloo med to strake remiser. I tredje parti tok så Carlsen dagens første seier med hvite brikker. Det var en forsmak på hva som skulle komme.

Deretter fulgte en ny remis, før Maghsoodloo slo tilbake med seier med svarte brikker i parti nummer fem. Carlsen kom tilbake på vinnersporet i det påfølgende partiet og var foran med 3,5 mot 2,5 poeng etter seks partier.

Til slutt endte kampen 24-5.

I kvartfinalen møter Carlsen vinneren av åttedelsfinalen mellom russiske Vladislav Artemiev og nederlenderen Anish Giri

Speed Chess Championship omtales som den mest prestisjetunge nettbaserte lynsjakkturneringen i sjakksirkuset.

I alt har turneringen 16 deltakere. Åtte av dem har fått en spesialinvitasjon, mens de åtte øvrige utpekes gjennom kvalifisering.

Speed Chess Championship startet 1. november og kulminerer i en finalehelg midt i desember. I de tidligere utgavene har det ligget 100.000 euro, tilsvarende rundt en million kroner, til fordeling i premiepotten. Denne er nå økt til 250.000 euro, meldte nettstedet chess.com nylig.

Så trykket nordmannen for alvor på gassen. Parti nummer sju, åtte og ni endte også med Carlsen-seier, og dermed hadde verdensmesteren festet det avgjørende grepet på duellen. Han ga seg imidlertid ikke med det. I partiene som fulgte radet Carlsen opp den ene seieren etter den andre.

Magnus Carlsen vant turneringen i 2017. Den gangen beseiret han fjorårsvinner Hikaru Nakamura i finalen. Nakamura har vunnet turneringen to år på rad. Carlsen deltok verken i 2018 eller 2019.

(©NTB)

Flere nyheter: