reklame for Sheiken Bowling
Menu
Magnus Carlsen ble for sterk for Boris Gelfand og tok sin fjerde strake seier i Legends of Chess fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Carlsen knuste Gelfand og tok ny seier i Legends of Chess: – Gøy å spille i dag

Magnus Carlsen kjørte over Boris Gelfand i den fjerde runden av Legends of Chess fredag. Verdensmesteren avgjorde kampen 3-0.

Av NTB | 24.07.2020 19:47:48

Sport: Med seier i alle rundene står Carlsen med tolv av tolv mulige poeng i den gjeve turneringen og var i kanonform mot Gelfand torsdag.

Kampene mot Vishy Anand og Peter Leko startet begge med tre remis i hurtigsjakkrundene, før Carlsen fastsatte seieren i siste parti. Mot Gelfand derimot, tok 29-åringen seier på seier og avgjorde kampen etter kun tre partier.

– Det var ganske gøy å spille i dag. Jeg sa jo i går at jeg har god score mot Gelfand og at det ofte blir gode partier mot ham, og det viste seg å stemme i dag og, sa Carlsen til TV 2 etter seieren.

Det neste partiet startet jevnt, men avsluttet fatalt for Gelfand etter bare 20 trekk. 52-åringen fikk problemer med å forsvare bøndene i midten av brettet og valgte å gå med dronningen sin. Da kunne Carlsen enkelt slå ut bonde nummer to i midten og israeleren måtte gi opp.

– Det var nærmest en gave jeg fikk av han, sa Carlsen og fortsatte:

– Jeg var egentlig innstilt på at jeg sannsynligvis måtte kjempe for utligning en stund. Men sånt skjer jo, selv på høyt nivå, at noen bare setter noe i slag, og heldigvis gjorde han det.

Verdensmesteren fikk dermed en kjempemulighet til å cruise inn til sin fjerde strake seier i turneringen.

Grunnet smittevern spilles den prestisjetunge legendeturneringen over nett. Carlsen har foreløpig ingen problemer med å ikke kunne sitte fysisk overfor motstanderen.

– Jeg kan se folk på webcam og synes egentlig det holder. Jeg klarer meg helt fint med det foreløpig, sa verdensmesteren.

Legends of Chess innledes med grunnspill der alle møter alle i løpet av ni dager. Hver duell består av fire hurtigsjakkpartier og eventuell avgjørelse i armageddon. De fire beste tar seg til semifinaler. Både i semifinalene og finalen spilles det best av tre kamper.

Vinneren får 45.000 dollar og garantert plass i finaleturneringen i Magnus Carlsen Chess Tour i august. Carlsen og russiske Daniil Dubov er allerede klare.

Carlsen åpnet godt i første parti med hvite brikker og presset israeleren fra start til slutt. Gelfand prøvde hardt å forsvare seg, men klarte ikke å stå imot trykket fra nordmannen. En offensiv Carlsen tvang israeleren til å gi opp etter 41 trekk.

Seieren ble et faktum etter 29 trekk i parti tre. Carlsen var i knallform og en passiv Gelfand klarte aldri å overliste nordmannen.

(©NTB)

Flere nyheter: