reklame for Utvik Autoservice
Menu
Magnus Carlsen er i støtet og leder semifinalen i Grand Final i sin egen sjakktour. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Carlsen knuste Ding igjen og leder semifinalen 2-1

Magnus Carlsen er nå i førersetet i kampen om en finaleplass i Grand Final i sin egen sjakktour. Etter tirsdagens seier over Ding Liren leder han 2-1.

Av NTB | 11.08.2020 18:32:57

Sport: Semifinalene avgjøres i best av fem kamper, og Carlsen har nå to sjanser til å ta den ene seieren han mangler.

Etter at Ding vant den norske sjakkstjernens lange seiersrekke med seier i den første kampen søndag, slo Carlsen knallhardt tilbake. Både mandag og tirsdag avgjorde han med to seirer og en remis i de tre første partiene.

– Vi valgte begge åpne sicilianere i dag, og det satte tonen. Jeg antar at begge de siste partiene kunne vippet hvilken vei som helst, men jeg er glad for å vinne. Siden jeg sto bedre det meste av første parti var det greit nok, sa Carlsen til Chess24.

Med svarte brikker holdt Carlsen kineseren til remis i det første hurtigsjakkpartiet, som var over allerede etter 22 trekk, mens han i neste parti gikk seirende ut av en svært spennende dyst med hvite brikker.

I tredje parti hadde Carlsen innledningsvis et lite overtak, men Ding så ut til å ha vendt partiet i sin favør. Et tabbetrekk av kineseren sørget for at Carlsen kunne innkassere seieren både i partiet og tirsdagens kamp allerede etter 29 trekk.

Carlsen kan med seier også onsdag skaffe seg en hviledag før finalen som starter fredag. Lykkes ikke det, har han en ny sjanse til å slå ut Ding torsdag.

Vinneren møter enten Hikaru Nakamura eller Daniil Dubov, som konkurrerer i den andre semifinalen. Nakamura ledet 2-0 før tirsdagens partier.

Turneringen avgjøres i en finale i best av sju kamper. Det skal spilles hver dag i inntil en uke, med start fredag. Vinneren av sjakkturneen stikker av med rundt 2,7 millioner kroner.

Nordmannen tok initiativet i partiet og hadde muligheten til å slå «knockout» på Ding tidlig, men så ikke de riktige trekkene i den svært kompliserte stillingen. Det ga Ding muligheten til å fortsette å forsvare seg mot Carlsens angrep, og etter hvert var det en mer åpen stilling på brettet. Da begge spillerne var presset på klokka var det Carlsen som holdt hodet kaldest. Etter 55 trekk valgte Ding å gi seg.

I forrige turnering, Legends of Chess, vant Carlsen alle de 13 kampene han spilte. Han slo alle de ni andre deltakerne i grunnserien og vant både semifinale og finale i to strake dueller.

(©NTB)

Flere nyheter: