Menu
Magnus Carlsen er klar for semifinale i Rapid Challenge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Carlsen klar for semifinale i egen turnering etter knusende seier

Magnus Carlsen hadde få problemer i den andre kvartfinalen mot Wesley So med seier 2,5-0,5. Dermed er han semifinaleklar i sin egen turnering Rapid Challenge.

Av NTB | 26.05.2020 18:17:50

Sport: Carlsen hadde stålkontroll fra start til slutt, vant to av tre partier mot amerikaneren både søndag og tirsdag og skal nå spille semifinale i Rapid Challenge.

– Jeg er veldig, veldig lettet. Det er deilig å være videre, sa Carlsen til TV 2.

– Jeg har fortsatt en del å gå på i spillet. Det var jo litt marginer. Dagsformen var heller ikke helt i 100, fortsatte Carlsen.

Også i semifinalen blir det amerikansk motstand i form av Hikaru Nakamura. Den første kampen mellom de to spilles torsdag. Som i kvartfinalen spilles det best av tre kamper, med fire hurtigsjakkpartier i hver kamp.

– Jeg følte jeg hadde rimelig god kontroll på det partiet, sa han.

I det andre partiet ble det kun tatt 29 trekk før Carlsen og So ble enige om remis.

Det tredje partiet ble mer spennende. Carlsen så ut til å ha full kontroll, og prognosene talte for nordmannen gjennom nesten hele partiet, før Carlsen fikk dårlig tid. Likevel var det Sos tid som gikk ut først, og dermed vant Carlsen også det tredje partiet og kvartfinalen.

– Det siste partiet ble veldig, veldig komplisert. Ingen av oss hadde noe særlig kontroll på partiet, så det var nesten tilfeldig hvordan det gikk, sa Carlsen.

– Han mistet nok en del selvtillit og troen på det her da.

I den andre kvartfinalen tirsdag tvang Sergej Karjakin fram en tredje og avgjørende kamp mot Daniil Dubov med avgjørelse i armageddon etter at de vant to hurtigsjakkpartier hver. Dubov slo landsmannen 3-0 søndag og ledet 2-1 tirsdag, men Karjakin slo tilbake.

Også mellom kineserne Ding Liren og Yu Yangyi spilles en tredje kamp onsdag.

Rapid Challenge inngår i Magnus Carlsen Chess Tour, som har total premiesum på vel 10 millioner kroner. Det er den andre turneringen i Carlsens Chess Tour. 29-åringen fra Lommedalen vant den første turneringen, Magnus Carlsen Invitational, og fikk med seg førstepremien på 735.000 kroner.

Med svarte brikker så det lenge ut til å ende med remis i det første partiet tirsdag, men en sterk avslutning sørget for Carlsen-seier etter 62 trekk. Da ga So opp og forsvant fra brettet. Dermed gikk nordmannen opp i 1-0.

Carlsen la grunnlaget søndag da han tok ledelsen 1-0 over Wesley So i den første kvartfinalen. Carlsen utklasset amerikaneren med 2,5-0,5 også da.

(©NTB)

Flere nyheter: