Menu
Magnus Carlsen startet Norway Chess på en solid måte. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen innledet Norway Chess med annenplass i lynsjakk – So imponerte

Magnus Carlsen endte som nummer to i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess mandag. Wesley So var klart best.

Av NTB | 30.05.2022 21:01:00

Sport: Carlsen tok fem og et halvt poeng av ni mulige i løpet av ni partier lynsjakk. Amerikanske So endte på den sterke poengsummen seks og et halvt.

Anish Giri, Vishy Anand og Shakrijar Mamedjarov stoppet alle på fem poeng.

Carlsen ledet turneringen halvveis, men gikk på tap mot både Anand og So i andre halvdel av mandagens partier.

– For å være helt ærlig er nok sluttscoren min mer representativ for spillet mitt enn den var halvveis, sa den norske verdensmesteren til TV 2.

Aryan Tari fikk sjansen i turneringen på hjemmebane som følge av at ungarske Richard Rapport trakk seg få dager i forkant. Nordmannen imponerte mandag og endte på sjetteplass av de ti deltakerne. 22-åringen fra Lier tok fire og et halvt poeng.

Tari er Norges nest høyest rangerte spiller. Mandag slo han blant annet den franske stjernen Maxime Vachier-Lagrave. Franskmannen er regjerende verdensmester i lynsjakk.

Med utgangspunktet i resultatene mandag kunne spillerne velge seg startnummer i oppsettet for de klassiske sjakkpartiene som nå venter i turneringen i Stavanger. Wesley So valgte seg startnummer én, hvilket blant annet innebar at amerikaneren sikret seg hvite brikker i duellen mot Magnus Carlsen i andre runde av langsjakk-delen.

– Jeg får fem hvite partier. Det er selvfølgelig en liten fordel, og så skjønner jeg at So sikret seg hvit mot meg i andre runde ved å ta startnummer én, så det blir en tøff start, sa Carlsen.

Han åpner langsjakkrundene med hvite brikker mot kineseren Wang Hao.

Han signaliserte tydelig med kroppsspråket at dagen ved sjakkbrettet ikke hadde vært optimal.

De spillerne som tok flest poeng i lynsjakk vil være sikret et ekstra parti med hvite brikker i klassisk sjakk.

(©NTB)