Menu
Magnus Carlsen vant åpningspartiet i VM i lynsjakk. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen i storform – delt ledelse med Nakamura i VM i lynsjakk

Magnus Carlsen har fått en fantastisk åpning på VM i lynsjakk og er i delt ledelse med Hikura Nakamura. Duoen har sju poeng etter åtte unnagjorte partier.

Av NTB | 29.12.2022 14:15:12

Sport: Det ble dramatisk fra start for Carlsen torsdag. I åpningspartiet var nordmannen ikke mulig å få øye på i salen da klokka begynte å tikke nedover.

Med 40 sekunder igjen kom en løpende Carlsen til sjakkbordet iført joggebukse og hettegenser.

– Det er min feil. Jeg sto fast i trafikken. Det tok en evighet og det var frustrerende, men det gikk greit, forklarte Carlsen til NRK etter åpningspartiet.

Carlsen fikk en advarsel fra arrangøren i etterkant for klesstilen.

På sjakkbordet hadde Carlsen likevel full kontroll og vant dagens første parti mot Vladislav Kovalev.

Johan-Sebastian Christiansen fortalte til NRK at årsaken til trafikkproblemene var at Carlsen og Haldorsen hadde vært på skitur på fjellet tidligere på dagen.

– Det var en bra skitur, men det var ikke så mye tid på klokken da vi kom til partiet. Jeg røk i forrige, men nå er vi i gang, sa Haldorsen til NRK.

Duellen endte i dagens første remis for duoen.

– Jeg begynner å bli kokt i topplokket. Remis er greit, men det er ikke mye oksygen å få der inne. Det er tøffe spilleforhold og likt for alle, sa Carlsen til NRK etter at halvparten av torsdagens partier var unnagjort.

Anish Giri tapte mot det norske sjakkesset etter at tiden gikk ut i parti sju, før Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura. Duoen er i delt ledelse med sju poeng etter åtte partier.

Sjakkesset tok sin første triumf i 2009, før den andre kom fem år senere. Mellom 2017 og 2019 tok han tre strake VM-titler.

Monika Machlik ble den første norske kvinnen til å vinne et parti i VM i lynsjakk. 25-åringen vant dagens tredje parti mot hjemmehåpet Ayaulym Kaldarova. Machlik har vunnet tre av åtte partier så langt.

Benjamin Haldorsen kom sammen med Carlsen gjennom sikkerhetskontrollen. Tidsproblemene gjorde at nordmannen tapte sitt første parti.

Før det sjette partiet hadde Carlsen fem strake seiere og lå i delt ledelse med Yu Yangyi. Kineseren var nordmannens neste motstander.

Onsdag vant Carlsen VM-tittelen i hurtigsjakk. De neste to dagene jakter sjakkstjernen sin sjette VM-tittel i lynsjakk.

(©NTB)

Flere nyheter: