reklame for Sheiken Bowling
Menu
Magnus Carlsen har fått en god start på finalen i Champions Chess Tour-turneringen. Her under Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen i førersetet i Champions Chess-finalen

Magnus Carlsen vant den første dagen mot polske Jan-Krzysztof Duda i finalen av årets andre Champions Chess Tour-turnering.

Av NTB | 25.03.2022 21:04:40

Sport: Nordmannen gikk seirende ut av to partier og fikk med det en god start i jakten på nok en finaletriumf.

De to skal spille nye partier lørdag, men der vil Carlsen «kun» trenge uavgjort over fire partier for å vinne turneringen.

Han vant både det andre og tredje partiet fredag. I og med at det første endte med remis trengte de ikke spille dagens siste. Carlsen hadde allerede sikret seieren med 2,5 mot 0,5 poeng.

Nordmannen valgte hvit i det første partiet for å sette press på Duda med en gang. Selv om det ble remis i det partiet, tror ikke Carlsen at Duda slapp billig unna.

– Jeg valgte hvit i det første partiet for å sette press helt fra starten, og kanskje gjør det at motstanderne mørnes, sa Carlsen til TV 2 om taktikken.

De to neste partiene endte nemlig med norsk seier.

– Jeg hadde en veldig god følelse med en gang. Han spilte C5, og jeg spilte B5, og da følte jeg at jeg sto best. Jeg hadde kanskje undervurdert motspillet hans litt, men han måtte ha trodd at han hadde et motspill han egentlig ikke hadde. Veldig merkelig, konstaterte Carlsen om det andre partiet.

Etter tapet med hvite brikker måtte Duda satse i det tredje partiet. Det gikk ikke som ønsket, og partiet endte som det forrige med norsk seier etter 51 trekk. Duda ga Carlsen et remistilbud underveis i partiet, men det var ikke sjekkesset interessert i.

– Jeg var veldig motivert for på avgjøre kampen der og da. Når motstanderen har invitert til remis en gang, så er sjansen stor for at han ville gjøre det igjen. Da følte jeg at jeg kunne ta litt sjanser, forklarte Carlsen.

Den første seieren kom med svarte brikker. Duda gjorde en tabbe og forærte Carlsen en stor fordel. Den sjansen lot ikke nordmannen gå fra seg og vant etter 35 trekk.

Carlsen startet finalen med hvite brikker, og han gikk kontant i angrep på den polske motstanderen. Han hadde tidlig en god fordel, men måtte til slutt ta til takke med remis etter 74 trekk.

(©NTB)

Flere nyheter: