Menu
Magnus Carlsen møter Hikaru Nakamura i egen onlineturnering i sjakk søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Carlsen har matchball i finaleduellen mot Nakamura

Magnus Carlsen tok en ny seier med hvite brikker og trenger kun remis i siste finaleparti mot Hikaru Nakamura for å vinne sin egen onlineturnering.

Av NTB | 03.05.2020 18:48:27

Sport: Det tredje hurtigsjakkpartiet i finalen av Magnus Carlsen Invitational endte i seier til den norske verdensmesteren etter 52 trekk.

Dermed er Carlsen tilbake i føringen etter at Nakamura i parti nummer to utlignet ledelsen nordmannen skaffet seg i åpningspartiet.

I det tredje partiet presset Carlsen sin amerikanske motstander over på defensiven. Dermed ble hvite brikker nok en gang seiersgivende i duellen de to imellom. Slik var det også da finaleduellantene møtte hverandre i det innledende spillet.

Det skal i første omgang spilles fire partier hurtigsjakk søndag.

Etter at 30 trekk var passert brukte Carlsen nesten fem minutter på å finne sitt svar på Nakamuras angrep, og plutselig var nordmannen også kraftig på defensiven på klokken.

Carlsen forsøkte å forsvare seg i trekkene som fulgte, men Nakamuras overtak viste seg umulig å utligne. Dermed er amerikaneren, som har spilt solid sjakk gjennom hele Magnus Carlsen Invitational, for fullt tilbake i finaleduellen.

I søndagens første parti spilte Carlsen meget godt og malte sakte, men sikkert Nakamuras stilling i stykker. Etter 84 trekk var seieren et faktum.

Fredag måtte det omspill i lynsjakk til for å skille Nakamura og Fabiano Caruana i den første semifinalen.

Carlsen og Nakamura er begge sikret 472.000 kroner i premiepenger i Magnus Carlsen Invitational. Vinneren får imidlertid med seg 734.000 kroner.

Den totale premiesummen i turneringen er 2,55 millioner kroner.

Carlsen innledet finalen med en solid seier med hvite brikker, men kom deretter raskt ned på jorda. I det andre av fire partier hurtigsjakk skapte Nakamura relativt raskt et press mot den norske verdensmesterens stilling.

Både Carlsen og Nakamura sikret seg finaleplassen på dramatisk vis. Lørdag beseiret den norske verdensmesteren kineseren Ding Liren i fire særdeles innholdsrike hurtigsjakkpartier.

(©NTB)

Flere nyheter: