Menu
Magnus Carlsen vant semifinalen i Champions Chess Tour mot russiske Vladislav Artemjev torsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Carlsen finaleklar mot Nepomnjasjtsjij i Champions Chess Tour

Magnus Carlsen er finaleklar i årets første Champions Chess-turneringen etter seier over russiske Vladislav Artemjev. I finalen venter Jan Nepomnjasjtsjij.

Av NTB | 24.02.2022 21:00:17

Sport: Det var mot Nepomnjasjtsjij at Carlsen forsvarte sin VM-tittel i november.

Carlsen fikk en flott start mot Artemjev. Strategien i åpningspartiet var helt tydelig å sette motstanderen under press med hvite brikker. Russeren fikk også tidsproblemer, og åpningspartiet var over etter 35 trekk.

I det andre partiet ble det et tidlig dronningbytte, og det gikk mot et tidlig sluttspill. Sluttspillet skulle derimot vare i hele 102 trekk før nordmannen greide å vinne partiet. Dermed trengte han bare remis med hvite brikker i det tredje partiet.

Nordmannen hadde god kontroll og spilte kynisk mot remis. Sjakkcomputerne viste at russeren hadde et visst overtak i partiet, men Artemjev brukte veldig lang tid på trekkene sine. Etter 41 trekk ble det trekkgjentakelse og remis. Nordmannen var dermed finaleklar.

– Jeg følte at jeg spilte brukbart, sa Magnus Carlsen til TV 2 etter semifinaleseieren.

På spørsmål om hva de russiske sjakkspillerne har opplevd denne torsdagen svarte han:

– Når du representerer et land som finner på så mye rart som Russland gjør, så får de mange oppturer og nedturer. Både jeg og russiske sjakkspillere er enige om at dette var noe et annet land ikke burde gjøre. Jeg må bare gjøre mitt beste, og jeg er så heldig å leve i land hvor det er fred og ro, sa Carlsen.

Semfinalene ble spilt i best av fire hurtigsjakkpartier.

Nepomnjasjtsjij vant det helrussiske semifinaleoppgjøret mot Andrej Esipenko. Også han brukte bare tre partier til å ta seg til finalen. Nepo var tydelig preget av hva som hadde skjedd i Ukraina tidligere på dagen.

(©NTB)

Flere nyheter: