reklame for Utvik Autoservice
Menu
Magnus Carlsen er klar for semifinale i Banter Series-turneringen. Foto: Heiko Junge / NTB

Carlsen feide Giri av brettet, til semifinale i Banter Series

Magnus Carlsen levnet ikke Anish Giri noen sjanse og avgjorde kvartfinalen i Banter Series i løpet av bare sju partier. Det er utklassing.

Av NTB | 25.09.2020 17:53:12

Sport: – Jeg skulle gjerne ha greid å unngå tap også i dag, men likevel var det en veldig klar seier mot en sterk spiller, så det er ingen grunn til å være misfornøyd, sa Carlsen etter fem seirer, en remis og ett tap i de sju partiene mot nederlenderen. I de to første rundene av Banter-sluttspillet har han vunnet 10 av 13 partier og tapt bare en gang.

Carlsen vant de tre første lynsjakkpartiene fredag etter henholdsvis 46, 62 og 32 trekk og ledet 3-0 i best av ti partier før Giri greide remis med hvite brikker i det fjerde partiet.

– Dermed er han på poengtavla, men det er seks partier igjen, og jeg trenger bare to poeng til, så jeg føler meg fortsatt ganske bra, sa Carlsen. Banter-turneringene er spesielle ved at spillerne kommenterer sine egne partier mens de spiller.

– Åpenbart er stillingen så langt ganske flatterende for meg, kommenterte Carlsen.

Giri pyntet på resultatet da han vant det sjette partiet med hvite brikker. Carlsen ga opp etter 28 trekk.

– Det er ikke lett å holde nullen, konstaterte Carlsen, som tidligere i uka avgjorde åttedelsfinalen mot indiske Srinath Narayanan etter bare seks partier (fem seirer og en remis).

– Jeg får jage en seier til for å bli ferdig med kampen.

– Jeg gleder meg til det, sa den norske verdensmesteren etter å ha fått høre at armeneren blir neste motstander.

I den andre semifinalen spiller Wesley So mot vinneren av kvartfinalen mellom Fabiano Caruana og Quant Liem Le.

Det femte partiet endte med ny Carlsen-seier etter 37 trekk.

Med hvite brikker var han i litt trøbbel innledningsvis, men vendte partiet og vant det etter 31 trekk. Dermed er han klar for semifinale mot Levon Aronian, som i sin kvartfinale slo Alexander Gristsjuk med 5,5 poeng mot 3,5.

(©NTB)

Flere nyheter: