Menu
Magnus Carlsen spilte meget solid mandag. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen enkelt til kvartfinale i egen turnering

Magnus Carlsen er klar for utslagsrundene i sjakkturneringen Magnus Carlsen Invitational etter å ha plukket flest poeng av samtlige i det innledende spillet.

Av NTB | 15.03.2021 21:24:17

Sport: Carlsen hadde Anish Giri foran seg på resultatlista foran mandagens fem avsluttende partier, men der la den norske verdensmesteren også nederlenderen bak seg på resultatlista.

Carlsen plukket i alt tre av fem mulige poeng på den siste dagen av det innledende spillet. Med det plasserte han seg på toppen av lista. Dermed går 30-åringen inn i kvartfinalene etter å ha levert en svært solid innledende runde.

– Det var ikke så veldig spektakulært. Helt OK. Litt synd at jeg ikke klarte å utnytte noen av sjansene mot Aronian eller spesielt Dubov, men totalt sett er jeg kjempefornøyd, oppsummerte Carlsen overfor TV 2.

Utslagsrundene i turneringen starter tirsdag og avgjøres over to dager. Der møter Carlsen armeneren Levon Aronian.

I kvartfinalen møter spillerne hverandre i fire partier hurtigsjakk på dag én. Dersom det skulle stå uavgjort etter dem, spilles ytterligere én dag på samme måte. Er poengscoren også lik etter dag to med hurtigsjakk, fortsetter duellen med to partier lynsjakk og eventuelt armageddon.

Deretter fulgte to remispartier mot amerikanske Wesley So og armeneren Levon Aronian, før russiske Daniil Dubov var motstander i det fjerde.

Det partiet så lenge ut til å ende i en sikker Carlsen-seier, men etter 30 trekk gjorde den norske verdensmesteren en tabbe som jevnt ut stillingen.

– Det der er en uforståelig tabbe av Magnus når han hadde 12 minutter igjen på klokken. Det der er sløseri, og det er sløvt, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer på kanalens sending.

– Jeg hadde nesten regnet med at jeg hadde vunnet der, så det ble for slapt, sa Carlsen selv.

Dagens siste parti mot Hikaru Nakamura endte i en uhyre tidlig remis. Spillerne gjorde kun noen få trekk, før de valgte trekk-gjentakelse. Dermed var et raskt halvpoeng i boks for dem begge.

Magnus Carlsen Invitational er den fjerde av ti turneringer i onlinetouren Champions Chess Tour. Wesley So har vunnet to av de tre første turneringene, mens aserbajdsjaneren Teimour Radjabov vant den tredje.

Magnus Carlsen var tapende finalist i begge de to turneringene So vant.

Champions Chess Tour har en samlet premiepott på rundt 14 millioner norske kroner. Vinneren av turneringen som pågår i disse dager får drøyt en halv million kroner.

Mandag innledet Carlsen dagen på best mulige måte med seier mot den argentinske 22-åringen Alan Pichot. Lenge var stillingen jevn, men mot slutten gjorde Pichot en stor feil som banet vei for Carlsen-seier.

Trekk-gjentakelsen i partiet mot Nakamura førte til at begge spillerne brøt ut i latter.

(©NTB)

Flere nyheter: