Menu
Magnus Carlsen under Norway Chess 2020. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen åpnet dag to av bronsefinalen med svakt spill

Magnus Carlsen kom skjevt ut på andre dag av bronsekampen mot Ding Liren i Champions Chess Tour. – Fullstendig krise, sa TV 2s sjakkekspert.

Av NTB | 04.07.2021 13:54:14

Sport: Carlsen fikk store problemer med svarte brikker i første parti, men klarte å redde seg inn til et dronningsluttspill, en form nordmannen vanligvis har god kontroll på.

– Nå er det fullstendig krise for Carlsen her, sa TV 2s sjakkekspert Maud Rødsmoen da Carlsen gjorde flere trekk på rad som ga Ding en stor fordel.

I denne turneringen har Carlsen slitt i dronningsluttspillene. Det gjorde han søndag også. Ding fikk en fribonde, som ble en ekstra dronning, samtidig som han holdt sin egen konge trygt beskyttet. Da var partiet tapt for Carlsen, som ga opp partiet.

– Magnus er vanligvis en av verdens beste i et dronningsluttspill, men ikke i denne turneringen, sa sjakkekspert Hans Olav Lahlum.

Carlsen vant første dag av bronsekampen 2,5-1,5, og trenger bare å sikre seg uavgjort totalt i søndagens fire partier for å vinne. Ding må altså vinne begge sine partier med hvite brikker, og minst få en remis med svarte brikker, for å utligne og tvinge fram omspill.

(©NTB)