Menu
Carl I. Hagen mener innvandringspolitikken i Oslo delvis har skylden for koronakrisen i Oslo Foto: Berit Roald / NTB

Carl I. Hagen mener innvandringspolitikken har bidratt til koronasmitte i Oslo

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen mener innvandringspolitikken delvis har skylden for koronakrisen i Oslo. – Helt feil, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Av NTB | 06.03.2021 17:08:13

Medisin og helse: Hagen mener at det er en konsekvens av innvandringspolitikken at Oslo ble stengt ned på nytt denne uka, sier han til VG. På spørsmål om innvandringen har skylden for koronakrisen i Oslo, svarer han:

– Ja, delvis, det skyldes den langsiktige innvandringspolitikken som er ført de siste 20–30 årene. Smitten er mye høyere i innvandrerbefolkningen.

At smitten er høy i bydelene der det er mindre leiligheter og bor trangt, mener 76-åringen er en konsekvens av politikken.

– Hadde vi ført den innvandringspolitikken jeg sto for på 90-tallet, så hadde vi hatt 100.000 færre innbyggere, og vi hadde ikke hatt den boligtettheten og de boligprisene, sier Hagen.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), mener det blir helt feil å gi innvandringen skylden for covid-spredning.

Han påpeker at viruset ikke bryr seg om kultur eller religion, og at de som bor trangt og som ikke kan ha hjemmekontor, er mer utsatt for å bli smittet.

– Mange innvandrere bor trangt og jobber for eksempel i kollektivtransporten, butikker og helsetjenesten, altså i direkte møte med andre mennesker. Derfor er det også større fare blant dem for at de blir smittet, sier byrådslederen.

(©NTB)

Flere nyheter: