Menu
Eric Cantona æres av Premier League. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Cantona og Keane inn i Premier Leagues «Hall of Fame»: – Jeg er ikke overrasket

De tidligere Manchester United-stjernene Eric Cantona og Roy Keane har fått plass i engelsk fotballs nyopprettede «Hall of Fame».

Av NTB | 18.05.2021 14:43:42

Sport: Cantona og Keane er den tredje og fjerde spilleren som gis æresbevisningen etter at Premier League opprettet sin egen «Hall of Fame» i forrige måned.

Målmaskinene Thierry Henry og Alan Shearer var først ute med å bli innvalgt.

Iren Roy Keane var kaptein for Manchester United-laget fra 1997 til han ga seg i 2005. Han var kjent for sin tøffe spillestil. Keane kom fra Nottingham Forest til United etter nedrykket i 1993. Han fikk med seg sju serietitler, en mesterligatittel og fire FA-cupseire på 323 kamper før han avsluttet sin aktive karriere i skotske Celtic.

Eric Cantona skaffet seg legendestatus i Manchester United på de fem sesongene han spilte for klubben mellom 1992 og 1997. I fire av dem endte ligagullet på Old Trafford.

Franskmannen ble hentet til United fra Leeds i november 1992.

– Jeg er svært stolt og glad, men på samme tid er jeg ikke overrasket, sier Cantona om hederen han nå har fått.

– Jeg hadde vært overrasket dersom jeg ikke ble valgt ut, fortsetter han.

I alt 23 navn er plukket ut som mulige kandidater til «Hall of Fame» i denne omgang. Det er et utvalg eksperter samt fansen som har stemt fram spillerne som kommer gjennom nåløyet.

De kommende dagene skal ytterligere fire spillere få plass i det celebre selskapet. «Hall of Fame» skal anerkjenne og ære spillere som har utmerket seg i Premier League siden starten i 1992.

(©NTB)

Flere nyheter: