Menu
Carey Price greide ikke å holde buret rent i sitt comeback for Montreal Canadiens. Foto: Graham Hughes / The Canadian Press via AP / NTB

Canadiens tapte i stjernemålvakts comeback

Carey Price spilte sin første kamp på over ni måneder i Montreal Canadiens' 0-3-tap for New York Islanders i ishockeyligaen NHL fredag.

Av NTB | 16.04.2022 09:49:32

Sport: Price var en del av Canadiens-laget som tapte Stanley Cup-finalen mot Tampa Bay Lightning i juli fjor, og målvakten måtte i etterkant gjennomføre en kneoperasjon. I oktober meldte han seg frivillig inn i NHLs spillerassistanseprogram etter at han hadde slitt med pillemisbruk etter operasjonen.

I november var han åpen om mentale problemer og har lenge vært borte fra isen.

Etter 282 dager var han tilbake i buret da Canadiens tok imot Islanders på hjemmebane, men laget greide ikke å vinne i hans comeback.

Det endte med 0-3-nederlag etter scoringer fra Zach Parise, Noah Dobson og Brock Nelson. Canadiens er sist i NHLs østre avdeling med fattige 51 poeng på 75 kamper.

De er seks poeng bak Philadelphia Flyers på plassen foran. Kun Arizona Coyotes har vært svakere enn Canadiens i årets sesong. Islanders på sin side kjemper om sluttspillsplass, og har 13 poeng opp til Washington Capitals på den siste plassen som gir sluttspill med åtte kamper igjen.

Etter 2014/15-sesongen ble Price utropt til ligaens beste spiller, og kampen mot Islanders fredag betyr at han har vært på isen i 15 sesonger i NHL. Kontrakten hans med Canadiens går ut i 2026.

Før kampen holdt lagene ett minutts stillhet som følge av at NHL- og Islanders-legenden Mike Bossy nylig gikk bort.

(©NTB)

Flere nyheter: