Menu
Canada utestenger det kinesiske teknologiselskapet Huawei fra utbyggingen av sitt 5G-nett. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB

Canada utestenger Huawei fra sine 5G-nettverk

Det kinesiske teknologiselskapet Huawei får ikke være med når Canada utvikler sitt 5G-nettverk, har regjeringen i landet besluttet.

Av NTB | 19.05.2022 22:46:14

Vitenskap og teknologi: Utviklingen av 5G-nettverk vil gi canadierne raskere internettforbindelser og større mobildatakapasitet for å møte en oppslukende etterspørsel fra folk som vil bruke internettet til alt fra virtuelle verdener og dataspill til selvkjørende biler.

Canadas konservative opposisjonsparti er blant kritikerne som lenge har presset på for at Huawei skal nektes en rolle i å bygge ut landets 5G-infrastruktur. De hevder at det ville gjøre det mulig for Kina å spionere på canadiere.

Utestengelsen av Huawei ble torsdag bekreftet av en talsperson for Canadas minister for offentlig sikkerhet, Marco Mendicino.

Også USA og flere andre land har utestengt Huawei fra sine 5G-nett. USA har tidligere hevdet at Huawei er pålagt å gjennomføre cyberspionasje på vegne av myndighetene i Kina.

(©NTB)

Flere nyheter: