Menu
Sveriges William Nylander satte inn 2–0 tidlig i 1. periode i kvartfinalen mot Canada torsdag, men det endte med tap for svenskene. Foto: Vesa Moilanen/ AP / NTB

Canada snudde 0-3 til 4-3 mot Sverige – USA videre til semifinale

Sverige gikk på en smell da Canada vendte 0-3 til 4-3 i kvartfinalen i ishockey-VM torsdag. USA slo Sveits 3-0 og møter Finland i semifinalen.

Av NTB | 26.05.2022 21:45:55

Sport: Sverige åpnet sterkt, men etter en sterk canadisk avslutning må «Tre Kronor» vente enda ett år på en ny tittel. Den siste kom i 2018.

Kun to minutter ut i 1. periode sendte Carl Klingberg svenskene i føringen. Seks minutter senere økte Willam Nylander til 2-0. I 2. periode var Canada det beste laget, men slet med å sette sjansene. Det utnyttet svenskene da Max Friberg sørget for 3-0.

Tidlig i siste periode reduserte Ryan Graves, men det så lenge ut til at det likevel skulle ende med svensk seier. Det var helt til kampens to siste minutter. Først reduserte Pierre-Luc Dubois med 1.53 igjen før Mathew Barzal utlignet 30 sekunder senere.

Dermed gikk kampen til overtid, der Drake Batherson kun brukte 43 sekunder på å sende canadierne videre i mesterskapet.

I semifinalen venter Tsjekkia som slo Tyskland 4-1. I den andre semifinalen møtes to storlag i USA og Finland. USA slo Sveits 3-0, mens Finland til slutt trakk det lengste strået i 4-2-kampen mot Slovakia.

(©NTB)