Menu
Jordan Weal sto for to mål da Canada sikret avansement mot Kina. Foto: Matt Slocum / AP / NTB

Canada sendte Kina ut av OL-ishockeyen – møter Sverige i kvartfinalen

Canada hadde full kontroll på «hjemmelaget» Kina og vant 7-2 i den første utslagsrunden i mennenes ishockeyturnering i OL. Sverige venter i kvartfinalen.

Av NTB | 15.02.2022 16:56:37

Sport: Canadierne er det siste laget som ble klar for kvartfinale i OL-turneringen. Jordan Weal og Adam Tambellini scoret to mål hver i kampen, mens Eric O’Dell, veteran Eric Staal og Jack McBain bidro med ett hver.

An Jian (Cory Kane) reduserte to ganger for Kina, men laget greide ikke å hindre tap mot en av gullkandidatene. Som i en del andre idretter har Kina gitt statsborgerskap til utlendinger med eller uten kinesiske aner. I OL-troppen i ishockey er det 16 nordamerikanere, der iblant nevnte Kane, som er født og oppvokst i USA.

Onsdag venter Sverige i kvartfinalen for Canada. «Tre Kronor» gikk rett til kvartfinale og slapp med det å spille den første utslagsrunden.

Tidligere tirsdag sikret både Slovakia, Danmark og Sveits avansement til kvartfinalene. USA, ROC og Sveits var i likhet med Sverige allerede klare for kvartfinalespill etter de innledende kampene.

Slik spilles kvartfinalene: USA – Slovakia, ROC – Danmark, Finland – Sveits, Sverige – Canada.

(©NTB)