reklame for Sheiken Bowling
Menu
USA kunne juble for seier i hatkampen mot Canada i ishockey. Her har Kenny Agostino scoret. Foto: Matt Slocum, AP / NTB

Canada nektet å hilse – USA vant hatoppgjøret

OL-turneringen i ishockey gjennomføres uten NHL-stjerner, men det går likevel hardt for seg når erkerivalene USA og Canada møtes. USA tok første stikk.

Av NTB | 12.02.2022 16:03:49

Sport: Det ble amerikansk 4-2-seier i gruppekampen lørdag, Temperaturen var på frysepunktet mellom lagene før kampstart, da USA kom sent ut på isen og canadierne svarte ved å nekte å hilse på sine motstandere.

Canadierne ble leie av å vente på amerikanerne da de sto oppstilt på blålinjen, og de droppet den tradisjonelle hilsingen. Om det var iskaldt mellom lagene før kampen, gnistret det til da pucken ble droppet.

35-årige Mat Robinson ga Canada ledelsen etter snaut halvannet minutt, men 33-årige Andy Miele utlignet et drøyt minutt senere. Begge er KHL-proffer.

Ben Meyers ordnet amerikansk ledelse før perioden var over, og 20-årige Brendan Brisson økte til 3-1 i midtperioden. Corban Knight skapte ny spenning med redusering i undertall, men Kenny Agostino fastsatte resultatet i siste periode.

Canada hadde to skudd i tverrliggeren.

De to lagenes tropper har til sammen 27 OL-medaljer, hvorav 11 gull. Alle 12 lag går videre fra gruppespillet, som handler om hvem som går rett til kvartfinale og hvem som møter hvem i cupspillet.

(©NTB)