Menu
En skole som er ødelagt etter å ha blitt truffet av granater avfyrt av aserbajdsjanske styrker i Nagorno-Karabakhs største by Stepanakert. Foto: David Ghahramanjan / NKR InfoCenter PAN Photo via AP / NTB

Canada innstiller våpensalg til Tyrkia

Canada innstiller alt salg av våpen til Nato-medlemmet Tyrkia. Landet gransker nå Tyrkias bruk av militær teknologi i konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan.

Av NTB | 05.10.2020 22:38:09

Politikk: – I tråd med Canadas robuste eksportkontrollregime og som følge av de pågående kampene, har jeg innstilt de relevante eksportlisensene til Tyrkia, slik at vi har tid til å vurdere situasjonen ytterligere, sier utenriksminister François-Philippe Champagne mandag.

Han har gitt ordre om en etterforskning av meldinger i canadiske medier om at canadiske bildebehandlings- og målstyringssystemer i ubemannede droner er blitt brukt av Aserbajdsjan i sammenstøt med Armenia.

Nedrustningsaktivister har dokumentert salg av Wescam-utstyr til Tyrkia, som er en nær alliert av Aserbajdsjan.

I oktober 2019 besluttet Canada å fryse utstedelsen av eksportlisenser for militær eksport til Tyrkia, etter militæroperasjonene mot kurderne i Nord-Syria, men avgjørelsen ble opphevet i mai.

(©NTB)

Flere nyheter: