Menu
Vi trenger å nå ut til flere med utdanning der de bor, og det får vi ikke til med plassering av all utdanningsaktivitet i Oslo, sier utdanningsminister Ola Borten Moe. Foto: Torstein Bøe / NTB

Campus Romerike skal være i Lillestrøm

Regjeringen ber om at Oslo Met bare vurderer Lillestrøm som sted for å etablere campus Romerike.

Av NTB | 10.05.2022 11:01:16

Utdanning: I tillegg skal universitetet øke aktiviteten på Lillestrøm – dagens nivå er for lavt, mener regjeringen som med dette avslutter lokaliseringsdebatten.

– Nå avslutter vi lokaliseringsdebatten og slår fast at et fullverdig campus på Romerike skal legges til Lillestrøm. I tillegg får Oslo Met beskjed om at minst 20 prosent av virksomheten skal være på Romerike. Det er en betydelig satsing og et løft for Lillestrøm som universitetsby, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

Med dagens aktivitet på Romerike har Oslo Met 15 prosent av sine studenter der.

Oslo Met er et resultat av sammenslåingen av Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Akershus. En grunnleggende forutsetning for fusjonen var at det skulle være et fullverdig campus på Romerike.

– Romerike er en folkerik region som trenger et universitet som kan ha et aktivt og godt samspill med forskningsmiljøene og næringslivet. Vi trenger å nå ut til flere med utdanning der de bor, og det får vi ikke til med plassering av all utdanningsaktivitet i Oslo, sier Borten Moe.

(©NTB)

Flere nyheter: