reklame
Menu
Theresa May var Storbritannias statsminister i årene som fulgte folkeavstemningen om brexit. Julaften halvannet år etter hennes avgang er en avtale endelig på plass. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Cameron og May sier brexit er godt nytt for britiske bedrifter

David Cameron og Theresa May, som begge fikk statsministerperioden dominert av brexit, kan julaften endelig ønske en avtale velkommen.

Av NTB | 24.12.2020 18:23:01

Økonomi og næringsliv: – Handelsavtalen er veldig velkommen, og et viktig steg i å bygge et nytt forhold til EU som venner, naboer og partnere, tvitrer Cameron torsdag ettermiddag.

Det var Cameron som vedtok folkeavstemningen om britisk EU-medlemskap, avholdt 23. juni 2016. Cameron gikk av som følge av utfallet av avstemningen, der nesten 52 prosent stemte for å trekke Storbritannia ut av unionen.

Statsministerposten ble overtatt av Theresa May, som fikk i oppdrag å fremforhandle en avtale. Hun gikk av da Boris Johnson ble valgt til ny leder for det konservative partiet.

– Det er velkomne nyheter at Storbritannia og EU har blitt enige om en avtale, tvitret May etter at det i 16-tiden julaften ble klart at en avtale har kommet i havn.

– Jeg ser fram til å se detaljene i dagene som kommer, legger hun til.

(©NTB)

Flere nyheter: