reklame for Sheiken Bowling
Menu
California-guvernør Gavin Newsom sier koronasmitten er på vei ned i USAs mest folkerike delstat. Foto: Rich Pedroncelli / AP / NTB scanpix

Californias guvernør sier smitten er på vei ned

Guvernør Gavin Newsom sier koronasmitten i California ser ut til å være på vei ned, men understreker at det er langt igjen til en gjenåpning for næringslivet.

Av NTB | 04.08.2020 05:17:56

Medisin og helse: Mange forretninger i USAs mest folkerike delstat måtte forrige måned stenge dørene for andre gang på grunn av økende smittetilfeller og sykehusinnleggelser.

Det gjennomsnittlige ukeantallet for positive koronatester er redusert med en femdel, til 7.764, fra en topp på nesten 9.900 for en uke siden.

Den prosentvise andelen av positive tester har også gått ned i delstaten. Etter å ha nådd en topp på nesten 8 prosent i juli, har den nå gått ned til 6,1 prosent, ifølge Newsom.

Andelen er imidlertid langt høyere i enkelte hardt rammede fylker.

– Vi er ikke der vi skal være. Det er fortsatt for høyt, men det er fint å se at trenden er nedadgående og ikke oppadgående, sier Newsom.

Antall sykehusinnleggelser, som nylig hadde en rask oppgang på om lag 50 prosent, har også gått ned de siste to ukene, og det samme er antall folk som er innlagt på intensivavdeling med covid-19, ifølge guvernøren.

Newsom sier det er de nye restriksjonene, som har stanset det meste av innendørs handelsvirksomhet i 38 av Californias 58 fylker, sammen med økt medvillighet til å etterleve oppfordringer om sosial distansering, bruk av munnbind og gode hygienerutiner, som fører til nedgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: