reklame for smiaa
Menu
En fotgjenger passerer et skilt med beskjed om at koronavaksinen ennå ikke er tilgjengelig på et apotek i San Francisco. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB

California stenger ned innen få dager

Mesteparten av Californias 40 millioner innbyggere må belage seg på en flere uker lang nedstenging innen få dager.

Av NTB | 03.12.2020 23:38:23

Medisin og helse: Innen midten av desember kommer hele delstaten til å være nedstengt, opplyste guvernør Havin Newsom torsdag.

Nedstengingen trer i kraft når den ledige kapasiteten på intensivavdelingene faller under 15 prosent. Fire av de fem største regionene er ventet å falle til under 15 prosent i løpet av få dager, ifølge guvernøren.

Ordren innebærer at alle spisesteder, både innendørs og utendørs, stenges, det samme gjelder alle barer, frisører og andre virksomheter som ikke anses som strengt nødvendige. Nedstengingen vil vare i tre uker.

Delstaten råder også innbyggerne til å avstå fra alle ikke-nødvendige reiser allerede fra torsdag. Enkelte skoler skal holde åpent, og dagligvarebutikken reduserer kapasiteten til 20 prosent.

– Hvis vi ikke handler nå, så vil sykehussystemet vårt bli overbelastet, sier Newsom, som samtidig insisterer på at det er lys i enden av tunnelen.

– Dette er det mest utfordrende øyeblikket siden begynnelsen av pandemien, la han til.

(©NTB)

Flere nyheter: