Menu
Den store skogbrannen som raser ved Klamath National Forest i California, har til nå lagt 226.000 mål med skog i aske. Foto: AP / NTB

California herjes fortsatt av skogbranner

Fire mennesker er funnet omkommet i de kraftige skogbrannene som raser i California, men myndighetene frykter at flammene vil kreve flere ofre.

Av NTB | 02.08.2022 23:00:42

Ulykker og naturkatastrofer: Regn og kjøligere vær gjorde tirsdag forholdene noe lettere for de flere hundre brannmannskapene som kjemper for å beskytte byen Yreka, der det bor 8.000 mennesker.

– Vi har fire som er bekreftet omkommet, og det antallet kan endre seg, sier en talskvinne for sheriffen i Siskiyou County, Courtney Kreider.

To av de omkomne ble funnet i en utbrent bil søndag. Det er ikke kjent hvordan de to andre mistet livet.

Minst 3.000 mennesker er bedt om å evakuere området rundt landsbyen Klamath River, der 100 bygninger alt har gått opp i flammer.

Det er ekstremt tørt i området og meldt om fare for lyn, torden og kraftig vind. Det kan få flammene til å blusse ytterligere opp.

Brannen som raser i Klamath National Forest nær grensa til Oregon, er foreløpig den største i California i år. Hittil har den lagt et 226.000 mål stort område i aske, og brannmannskaper jobber på spreng for å hindre ytterligere spredning.

Rundt Yreka ryddes det blant annet branngater ved hjelp av bulldosere.

(©NTB)

Flere nyheter: