reklame
Menu
Californias guvernør Gavin Newsom holder en dose med Pfizer og Biontechs covid-19-vaksine ved Kaiser Permanente Los Angeles Medical Center i Los Angeles. Selv om vaksinasjonen har startet i delstaten, forbereder myndighetene seg på en økning i dødstallene i tiden som kommer. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB

California forbereder seg på flere koronadødsfall

California distribuerer 5.000 likposer til hardt rammede Los Angeles og San Diego, og 60 frysetrailere står klare til å brukes som mobile likhus.

Av NTB | 16.12.2020 03:38:02

Medisin og helse: Tiltakene er satt i verk i påvente av en økning i dødstallene. Antall sykehusinnleggelser har doblet seg siden i sommer, og delstatens sykehus er nær ved å bli overbelastet.

Det gjennomsnittlige daglige dødstallet har mangedoblet seg på få måneder, opplyste guvernør Gavin Newsom tirsdag. Økningen tvinger fram en jakt på ledig kapasitet og helsepersonell.

I Orange County er det planer om å sende store telt til fire sykehus for å skaffe plass til de mange pasientene.

USAs mest folkerike delstat er også delstaten med flest smittetilfeller. I alt er det registrert over 1,6 millioner tilfeller av covid-19 og 21.477 koronarelaterte dødsfall, ifølge oversikten til Worldometers.

(©NTB)

Flere nyheter: