Menu
Sven Erik Bystrøm var regjerende norgesmester, men måtte i asfalten og pådro seg seks brudd i ryggen i NM søndag. Hans OL-skjebne avgjøres trolig i kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Bystrøms OL-skjebne avgjøres trolig i kveld

Sven Erik Bystrøm pådro seg seks brudd i ryggen under sykkel-NM i Kristiansand. I kveld kan det bli klart om han blir med til Tokyo-OL eller ikke.

Av NTB | 21.06.2021 10:54:40

Sport: – Jeg snakket med ham sist søndag kveld, men legene skal ta nye prøver av ham. Vi skal ha et møte i kveld om hans situasjon, sier sportssjef Hans Falk i Norges Cykleforbund til NTB.

Falk har flere syklister i bakhånd som eventuelt kan gå inn for Bystrøm i fellesstarten i OL. Der skal også NM-vinneren i tempo og fellesstart, Tobias Foss, sykle sammen med Andreas Leknessund og Markus Hoelgaard.

Det var på glatte veier at uhellet var ute for Bystrøm. Han skled av veien og endte i en stolpe.

– Det er ikke akkurat optimalt, men det er litt for tidlig å si noe om OL ennå. Det er godt mulig jeg kommer tilbake raskere enn det legene her sier. Vi får ta en ny status i morgen og senere i uken, sa Bystrøm etterpå.

Legene regner med at bruddene trenger fem-seks uker på å gro.

Også en annen UAE-rytter, Alexander Kristoff, måtte gi seg tidlig etter en velt i NM. Han pådro seg en forslått ankel. Etterpå virket han ikke særlig optimist med tanke på Tour de France-start. Prestisjerittet starter i Brest til helgen.

(©NTB)

Flere nyheter: