Menu
Byrådsleder Raymond Johansen vil ikke være med på at Oslo kommune burde ha innført strenge tiltak på et tidligere tidspunkt. Foto: Heiko Junge / NTB

Byrådslederen er ikke enig i at Oslo burde ha innført strengere koronatiltak tidligere

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) avviser at kommunen burde ha innført strengere koronatiltak på et tidligere tidspunkt.

Av NTB | 06.11.2020 14:38:01

Politikk: – Nei, nei, nei, svarte byrådslederen på spørsmål om Oslo burde ha innført strengere tiltak tidligere, da Nettavisens journalist henviste til uenigheten mellom byrådslederen og helseminister Bent Høie (H) i september.

Da var de to uenige om Oslo burde innføre strenge tiltak som var anbefalt av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI).

– På samme tidspunkt innførte vi svært strenge regler. Vi har hatt de strengeste reglene i Norge hele tiden. På tross av det, ser vi at vi har fått smitte, blant annet importsmitte, sa Johansen på fredagens pressekonferanse om koronasituasjonen i hovedstaden.

Byrådslederen sa at han ved flere anledninger har tatt opp utfordringer knyttet til smittevernreglene på flyplasser.

– At man har hatt fulle fly fra områder med en stupbratt kurve på smitte, så det er mange årsaker til det. Men det er ingen årsak som kan peke tilbake på at ikke vi innførte alle de tiltakene som ble foreslått, sa Johansen.

Det er registrert 129 nye smittede i Oslo siste døgn. Det er en nedgang på 32 smittetilfeller fra dagen før.

(©NTB)

Flere nyheter: