Menu
Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) tar til orde for å stenge grensene slik Danmark har gjort. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Byrådsleder Raymond Johansen: – Vi må vurdere å stenge grensene

Aps byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, ber om at Norge gjør som danskene og stenger grensen. Han får støtte av Frp-nestleder Sylvi Listhaug.

Av NTB | 13.03.2020 22:01:41

Medisin og helse: – Jeg mener situasjonen er så alvorlig at Norge også bør vurdere å stenge grensen, slik vår partikollega, statsminister Mette Frederiksen, har tatt initiativet til at skal skje i Danmark fra lørdag, sier Johansen til VG.

Fredriksen varslet fredag at grensene til Danmark skal stenges lørdag kl. 12. Det betyr at alle turister og utlendinger vil bli avvist på grensen.

– I dag kan du komme fra Bangkok eller andre steder og labbe rett ut av flyet og inn til Oslo, uten at du blir kontrollert for om du har med deg smitte. Jeg mener det ikke går lenger. Mange kan i dag gå rundt i Oslo og være smittet fordi de har tatt med seg smitten fra utlandet, sier Johansen.

Fredag ankom et thailandsk turistfølge på 32 Norge. De fikk passere Gardermoen og reise videre til Leknes i Lofoten før de ble stanset.

Frp-nestleder Sylvi Listhaug er enig med Johansen.

– Det er mye å lære av danske myndigheters håndtering av koronaviruset. Jeg tar for gitt at man vurderer å stenge grensene i Norge også, sier hun.

Flere nyheter: