reklame
Menu
Minneapolis' byråd gikk fredag enstemmig inn ​​for å oppløse byens politistyrke og erstatte den med det som omtales som en samfunnssikkerhetsavdeling. Bilde fra da Alondra Cano i byrådet snakket om veien videre søndag på et arrangement i Powderhorn Park, der tema er at alle midler til politiet i byen Minneapolis trekkes, politietaten legges ned, for så å gjenoppbygges: restrukturert og reformert. Foto: Jerry Holt / Star Tribune / AP / NTB scanpix

Byrådet i Minneapolis med neste skritt for å bytte ut politiet med ny modell

Minneapolis vil lage en plan for å bytte ut politiet i byen med en såkalt samfunnssikkerhetsavdeling, som skal ta seg av ro, orden og sikkerhet.

Av NTB | 13.06.2020 01:34:05

Krig og konflikter: Hensikten er at velgerne skal få ta stilling til planen ved valget 3. november.

Minneapolis’ byråd gikk fredag enstemmig inn ​​for å lage planen for å oppløse byens politistyrke og erstatte politiet med det som omtales som en samfunnssikkerhetsavdeling.

Avgjørelsen kommer tre uker etter at afroamerikanske George Floyd døde mens han var i politiets varetekt, et drap som utløste omfattende demonstrasjoner og krav om politireform lokalt.

Resolusjonen som er godkjent fredag innebærer å «starte en ettårig prosess med samfunnsengasjement, forskning og strukturelle endringer for å skape en transformerende, ny modell for å dyrke fram trygghet i byen vår.»

– Sammen skal vi slå fast hva trygghet innebærer for alle, heter det i resolusjonen.

Avgjørelsen fredag kommer dager etter at et flertall Minneapolis’ byråd uttalte at det hadde gått inn for å legge ned politiavdelingen i byen for deretter å gjenoppbygge enheten igjen, mot borgermesterens vilje. Etter press om forklaring på hva dette faktisk innebærer kom fredag resolusjonen, som neste steg i prosessen.

Byrådsleder Lisa Bender sier målet er å få planen for endringene på stemmeseddelen 3. november.

(©NTB)

Flere nyheter: