reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen under en tidligere pressekonferanse. Foto: Marit Hommedal / NTB

Byrådet i Bergen forlenger koronatiltakene i byen

Saken oppdateres.

Av NTB | 16.09.2020 14:08:04

Medisin og helse: Byrådet hadde onsdag formiddag et møtet med Folkehelseinstituttet (FHI), der anbefalingen kom.

– Situasjonen er fortsatt uoversiktlig, og det er kritisk å begrense ytterligere smittespredning, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap).

Anbefalingene om hjemmekontor og bruk av munnbind på kollektivtransport der man ikke kan overholde 1-metersregelen også gjelder fram til neste tirsdag.

Det ble fra tirsdag til onsdag registrert 27 nye koronasmittetilfeller i Bergen. Det er to flere enn hva som ble registrert dagen før.

– Vi har ikke grunnlag for å si at vi er inne i en nedadgående trend, selv om vi de siste dagene har hatt noen færre nye smittetilfeller, sier byrådsleder Valhammer.

Han poengterer at ti-tolv av de nye smittetilfellene foreløpig har såkalt ukjent smittevei.

De nåværende tiltakene innebærer antall personer som deltar på både private sammenkomster og offentlige arrangementer, reduseres. På private sammenkomster kan det nå maksimalt være ti personer til stede. På offentlige arrangementer kan det maksimalt være 50 personer til stede.

– En forlengelse av tiltakene i noen få dager vil være mindre inngripende overfor byens befolkning og næringsliv enn dersom smitteutbruddet eskalerer på nytt og det igjen må innføres nye og eventuelt mer inngripende tiltak, sier byrådslederen.

Det er til nå registrert 1.272 bekreftede smittetilfeller i Bergen, hvilket tilsier gjennomsnittlig 32 nye smittetilfeller daglig de siste sju dagene

Kommunene håper å se en tydelig effekt av tiltakene de neste fem dagene. De jobber også med å se på justeringer i tiltakene for offentlige arrangementer.

Flere nyheter: