Menu
Byrådsleder Lubna Jaffery (Ap) er kritisk til at regjeringen tirsdag ettermiddag i VG varslet at koronatiltakene vil bli opphevet i slutten av september. Foto: Marit Hommedal / NTB

Byråden i Bergen mener regjeringens gladmelding setter byen i vanskelig skvis

Varselet fra regjeringen om en sluttdato for koronatiltakene i slutten av september gjør situasjonen mer krevende for smittesporerne i Bergen, mener byråden.

Av NTB | 10.08.2021 20:37:05

Politikk: – De setter oss i en vanskelig skvis når vi har økende smitte, og de sier at folk snart kan danse, klemme og ha «one night stands» igjen, sier fungerende byrådsleder Lubna Jaffery (Ap) til Bergensavisen.

Hun trekker fram at kommunens smittesporere har opplevd at folk ikke tar telefonen eller vil oppgi nærkontaktene sine når de ringer.

– Regjeringen gjør det enda mer krevende med disse uttalelsene, sier hun.

Også helsebyråd fra regjeringspartiet KrF, Beate Husa, syns varslingen om lettelser nå er uklok.

– Utfordringen blir at folk oppfører seg som om vi er i september nå. Dette er spesielt uheldig for Bergen akkurat nå, sier hun.

– Vi følger nøye med på utviklingen i Bergen, og har tillit til at kommunen håndterer smittesituasjonen i samarbeid med helsemyndighetene, sier Solberg (H) i en epost.

Helseminister Bent Høie (H) er klar på at de tenker på Bergen.

– Ja, vi hadde nettopp situasjonen i Bergen og andre steder som nå har høy smitte, i tankene da vi i VG fortalte at det er viktig å bekjempe smitte de neste ukene. Det er først når se fleste voksne har fått andre dose, at vi kan leve som normalt igjen, sier Høie i en epost.

Den siste tiden har det vært høye smittetall i vestlandshovedstaden. Tirsdag ettermiddag var kommunen i møte med Folkehelseinstituttet.

På spørsmål fra Bergens Tidende om regjeringen hadde Bergen i tankene da sluttdatoen for koronatiltak ble varslet, svarer statsministeren:

(©NTB)

Flere nyheter: