fbpx
Menu
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Bygger vindpark i Tysvær mot folkets vilje

Onsdag fikk Tysvær kommune beskjed om at Norges Vassdrag Energidirektorat har godkjent de endrede planene om vindmøllepark i Tysvær. Ordfører Sigmund Lier er veldig skuffet.

Av Egil M Solberg | 18.12.2019 17:05:19

Vindkraft: Vindkraftverk på Årvikfjellet/Gudbrandsfjellet og Litlafjellet kan nå etableres, står det å lese i vedtaket.

– Tysvær vindkraftverk på Årvikfjellet/Gudbrandsfjellet og Litlafjellet kan nå etableres med totalinstallert effekt på inntil 47,3 MW. Dette er en økning i installert effekt fra 37,4 MW, som ble godkjent i MTA datert 21.03.2017. Vindkraftverket skal fortsatt bygges med 11 vindturbiner, står det i vedtaket fra NVE.

Ordfører Sigmund Lier kan allerede nå fastslå at vedtaket blir anket til Olje- og energidepartementet (OED).

– En fryktelig trist julepresang til Tysvær. Så vidt jeg kan se, er ingen av kommunestyrets argumenter konsekvensutredning blitt hørt. Ingen av våre innspill er hørt. Dette har et samlet kommunestyre vært enige om, med støtte fra fylkeskommunen og Fylkesmannen i Rogaland. Jeg har snakket med representanter derfra, og de reagerer også sterkt på dagens vedtak, forteller en opprørt, men kampklar ordfører til Haugesunds avis.

Han har ikke tenkt til å akseptere det NVE nå har gjort.

– Vi vil benytte muligheten til å påklage dette. Det er satt en frist på fem uker å klage, men vi vil be om lengre tid, for å kunne behandle dette på nytt i kommunestyret. I dag fikk OED en ny sjef, og den nye statsråden Sylvi Listhaug har jo sagt at hun ønsker vindmøller dit pepperen gror, sier Lier til avisa.

Flere nyheter: