Menu
pass
Illustrasjonsbilde: Gettyimages

Bygger om på passkontorene

I forbindelse med innføringen av nye pass og ID-kort vil det bli gjennomført en ombygging på passkontorene. Fra nyttår vil det dermed være redusert kapasitet.

Av Egil M Solberg | 04.12.2018 11:08:06

Passkontor: Fra før er det kjent at passkontoret på Karmøy blir nedlagt fra nyttår. Nå Nå må karmøybuen til Haugesund for å skaffe seg et nyttpass.

I forbindelse med innføring av nye pass og ID-kort skal det installeres nye biometrikiosker ved flere av passkontorene i politidistriktet.

Arbeidet starter i januar og skal etter planen være ferdigstilt i god tid før sommeren.

– Det er viktig å være klar over at dette ikke betyr at det er klart for bestilling og produksjon av de nye pass og ID-kortene, presiserer innføringsansvarlig pass og ID i Sør-Vest politidistrikt, Kjetil Optun.

Bestill time på nett

De nye biometrikioskene skal installeres ved pass og ID-kontorene som er besluttet av Justis- og beredskapsdepartementet.

Dette gjelder blant annet Vindafjord- og Etne lensmannskontor, Haugesund politistasjon og Stord lensmannskontor.

Arbeidet med de nye biometrikioskene vil føre til at det blir reduksjon i tilgjengelige timer for bestilling av pass. Den beste måten å holde seg oppdatert på ledige timer er å sjekke politiet sine nettsider.

– På www.politiet.no får en hele tiden en oversikt over ledige timer ved de ulike passkontorene. Husk at du kan velge hvilket som helst passkontor, minner Optun om, og legger til at høysesong for passbestilling nærmer seg.

– Hvert år ser vi en økning i pågang fra og med påske. Det er veldig lurt om en
sjekker utløpsdato, og eventuelt bestiller time, nå. Da unngår man både stress og kø, påpeker Kjetil Optun.

Flere nyheter: