Menu
Illustrasjon: Vikanes Bungum

Bygger ny idrettshall på Vormedal

Nå er anbudspapirene for bygging av en ny og flott idrettshall på Vormedal sendt ut.

Av Egil M Solberg | 10.02.2021 10:47:59

Kommunebygg: Hallen skal ligge like ved Vormedal ungdomsskole og være klar til bruk i august neste år. Allerede i september starter gravearbeidene om alt går etter planen.

Karmøy kommune investerer nærmere 60 millioner kroner i det som blir en topp moderne idrettshall med plass til 200 tilskuere på tribunen. Hallen blir bygget på grusbanen sør for dagens skole og vil ha turveier utenfor døra og en barnehage som nabo.

Herlig boltreplass

Idrettshallen skal inneholde idrettsfunksjoner som håndball, badminton, volleyball, basketball og innebandy. I tillegg er det garderober, møterom, kiosk, vestibyle, renholdsrom, flere lager og rom for tekniske støttefunksjoner i hallen.

Idrettshallen er romslig med sine ca 2225 kvadratmeter og en spilleflate på 25 x 48,4 meter.

Utendørs er det planer om både kunstgressbane og en hoppegrop, dette ligger foreløpig som en opsjon i anbudspapirene.

I tillegg skal det lages sykkelparkering og drop on-/off-sone langs Steinhaugvegen for de som skal benytte seg av hallen. Det vil også bli tilrettelagt med turstier for å få en enkel tilkomst til hallen fra alle sider.

Mange brukere

Den nye hallen skal i hovedsak benyttes av ungdomsskolen og barnehagen på dagtid.

Forskjellige idrettslag og foreninger vil benytte hallen på ettermddag, kveld og i helgene. Hallen skal være universelt utformet slik at alle har muligheten til å delta i aktiviteter.

Flere nyheter: