reklame
Menu
En arbeider med beskyttelseshansker går ut av Stuyvesant High School på Manhattan etter stengningen i midten av mars. Skolene i byen blir nå holdt stengt ut semesteret, og det blir dermed ikke normal undervisning i millionbyen føri september. Foto: John Minchillo / AP / NTB scanpix

Byens ordfører vil holde New York-skolene stengt til september

Ordfører Bill de Blasio vil holde New York-skolene stengt resten av semesteret. Dermed er det en sjanse for at det ikke blir normal drift før i september.

Av NTB | 11.04.2020 20:03:38

Medisin og helse: De offentlige skolene i New York har 1,1 millioner elever.

De Blasio kom med utspillet lørdag. Uttalelsen ble imidlertid raskt tatt opp av delstatens guvernør Andrew Cuomo, som understreket at videre stengning vil være hans avgjørelse.

– Jeg skjønner ordførerens synspunkt, som er stengning ut juni. Det kan hende det blir slik, men vi må koordinere dette med andre lokaliteter, sa Cuomo, med henvisning til de bynære områdene utenfor New York.

– Vi har nettopp klargjort dette. Det blir ikke avgjort i løpet av de nærmeste dagene fordi vi ennå ikke vet, sa guvernøren.

De Blasio og Cuomo regnes ikke for å gå så godt overens. Også under pandemien har de hatt problemer med å opprettholde en samlet front.

Skolebygningene i byen ble stengt 16. mars som et tiltak for å forsøke å bremse spredningen av koronaviruset, som har rammet byen hardt.

En stor innsats for å få i gang undervisning på nett har hatt vekslende hell i byen, der mange familier med lav inntekt mangler god internettforbindelse.

– Våre lærere fikk i oppgave å lære en helt ny måte å undervise på. De fikk ikke et år å forberede seg på. De fikk ikke en måned for å gjøre seg klar. De hadde en uke på å gjøre om alt og begynne med fjernundervisning, undervisning på nett, og få alt til å fungere, sier han.

De Blasio nølte med å stenge skolene da de første koronatilfellene ble meldt. Han begrunnet det med at han fryktet at helsearbeidere ville måtte holde seg hjemme for å ta seg av barna og at hundretusenvis av fattige elever måtte gå sultne uten de gratis skolemåltidene.

Også andre amerikanske delstater har stengt skolene resten av semesteret, blant andre Virigina og Pennsylvania.

Lørdag er det registrert over 520.000 koronavirussmittede i USA. Det er registrert omkring 20.000 dødsfall.

Cuomo ble spurt om de tilsynelatende motstridende meldingene.

De Blasio skrøt av lærernes innsats for å holde fjernundervisningen i gang, som han kalte heroisk. Semesteret avsluttes sent i juni.

(©NTB)

Flere nyheter: