reklame for Sheiken Bowling
Menu
Pete Buttigieg vant knepent foran Bernie Sanders i nominasjonsvalget i Iowa. Foto: AP / NTB scanpix

Buttigieg vant knepent foran Sanders i Iowa

Det ble en knepen seier for Pete Buttigieg foran Bernie Sanders i nominasjonsvalget i Iowa etter at alle stemmene er telt opp tre dager på overtid.

Av NTB | 07.02.2020 03:46:07

Politikk: Med 100 prosent av stemmene telt opp har Buttigieg sikret seg 26,2 prosent av delegatene. 0,1 prosentpoeng bak endte Bernie Sanders.

– Dette er fantastiske nyheter. Først av alt ønsker jeg å si at senator Sanders åpenbart hadde også en bra kveld, og jeg gratulerer ham og hans støttespillere, sier Buttigieg til CNN.

Elizabeth Warren fikk 18 prosent av delegatene, mens Joe Biden, som fikk en kalddusj i nominasjonsvalget, fikk 15,8 prosent av delegatene.

De demokratiske kandidatene har frist fram til midt på dagen fredag lokal tid til å legge inn krav om ny stemmeavlegging eller omtelling, skriver CNN.

Nominasjonsvalget ble utført mandag, men det endelige resultatet har vært forsinket på grunn av tekniske problemer med en app.

Nominasjonsvalget i New Hampshire tirsdag er det neste i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat.

Mens Sanders og Buttigieg ser mot neste runde med vind i seilene, erkjenner valgkampene til både Joe Biden og senator Elizabeth Warren at de står overfor utfordringer.

(©NTB)

Flere nyheter: